Please select your preferred language:

Combat Academy English version web pageEN | Bulgaria

Combat Academy е център за военно обучение и тактическа подготовка на цивилни граждани
 
Tърсене:
 
 
Вносител на Thule
  • Наем на джипове с багажник за ски
  • Наем на джипове с багажник за ски
  • Наем на джипове с багажник за ски

Squad 4 Meeting and Events
Новини

Новостите за всичко свързано с Escadra. Най-нови продукти и актуална информация за вериги за сняг, багажник за кола, тегличи или хладилни чанти

Новини
Къде качеството се превръща в ефект?

Къде качеството се превръща в ефект?

Вторник, 30.04.2013


Дали ще отседнете на хижа, ще предпочетете еднодневна разходка или преход през уикенда, дейностите на открито винаги са разнообразни, но всички си приличат по едно, а именно, нуждата от раница и комфорт по време на преходите. Поради тази причина, разнообразните модели на раниците от Tatonka, са снабдени със система за правилното разпределение на тежестта по време на носенето им. Тук ще Ви покажем, как може да нагласите  раницата, така че да пасва идеално на вашия гръб.

 За да ви върши работа, раницата която имате, трябва да приляга по гърба Ви. В зависимост от вида на екскурзията и нивото на интензивност, с което трябва да се справите, всяка раница, е снабдена със система за коригиране на височината и разстоянието на гърба, както и разпределянето на тежестта.

 За да нагласите точният размер, раницата разполага с велкро фиксираща лента, с двойно прихлупване, за по-лесна и сигурна промяна на нивото на презрамките и пада на гърба. Велкро лентата се намира в задната част на раницата и при настройка, минава през един илик, така че да е опъната при затворено положение. След като сте нагласили нивото, сложете раницата и я напълнете с багаж, за да се обедите, че именно това, е точният размер.

Слагане на раницата на гърба.

 Преди да я поставите, разхлабете каишките на презрамките. Най-безопасният начин, да сложите раницата на гърба, за да предпазите рамената или кръста от контузия, когато товара е тежък, е първо да я поставите на нивото на гърба и тогава равномерно да я вдигнете. Преди да нагласите нивото на презрамките, първо коригирайте колана обхващащ талията, който трябва да минава през кокалите над таза. Той трябва да е стегнат здраво, за да не мърда раницата, когато се движите. Ако е коректно нагласен, тежестта от гърба, ще се прехвърли към краката. След това, идва ред на презрамките, които трябва да пристегнете, така, че да са под леко напрежение когато са изпънати. Регулирайте двата колана ( при ключиците над раменете) за отдалечеността на товара, като го нагласите, така, че да няма напрежение в горната част на гърба, приблизително 20-30 градуса, спрямо него. След това може да закопчаете каишките на гръдния кош, така, че да не се изхлузват презрамките. За да компенсирате, ако има, остатъчно напрежение от гърба, може да разхлабвате леко каишките на презрамките, докато получите оптимален ефект и комфорт.

Разликата между мъжката и дамската Раница.

 Раниците на Tatonka за жени, са изработени малко по-къси от мъжката серия, равносилно, са с по-малък обем за багаж. Има и съществена разлика, в колана обхващащ талията. По начало дамската талия се различава конструктивно от мъжката и ето защо, колана който я обхваща, е под различен ъгъл и по-къс от мъжкия вариант. Но въпреки това, най-съществена разлика, има в презрамките. S- образната им форма  в дамската серия, е силно изразена, за по-коректно прилягане, от колкото при раниците, които се предлагат на дамите под варианта unisex.

Назад