Please select your preferred language:

Combat Academy English version web pageEN | Bulgaria

Combat Academy е център за военно обучение и тактическа подготовка на цивилни граждани
 
Tърсене:
 
 
Вносител на Thule
  • Наем на джипове с багажник за ски
  • Наем на джипове с багажник за ски
  • Наем на джипове с багажник за ски

Squad 4 Meeting and Events
Новини

Новостите за всичко свързано с Escadra. Най-нови продукти и актуална информация за вериги за сняг, багажник за кола, тегличи или хладилни чанти

Новини
Тента вместо палатка

Тента вместо палатка

Понеделник, 27.05.2013


Ниското тегло и разностранните възможности за използване, направиха от брезентовите покривала идеалния заместител на палатка в топлите региони и месеци от годината. Има много начини за използване на този тип покривало. Бихме искали да опишем някои от най-често срещаните от тях.

 Бързо и лесно може да се изгради покрив тип скат. В зависимост от размера на платното, може бързо да направите достатъчно място за вас и вашата раница. Платното се фиксира с широкия си край на земята. Посредством въже, което се опъва между два клона или близки дървета, се придава необходимата височина и наклон на платното. Недостатък на този тип скатен покрив, е че само една от страните е защитена напълно от метеорологичните условия и поради тази причина, е подходящ предимно за сух и горещ период, когато е необходимо движение на въздуха и достатъчно пространство.

 

 Навес с фиксиран връх. Този вариант позволява платното да бъде поставено на различна височина, като краищата бъдат фиксирани на различни височини или директно над земята, за стволовете на дърветата в случай, че времето го позволява. Височината на която брезента се калибрира, оказва и съответното въздушно съпротивление, колкото по-ниско се монтира, толкова по-добра устойчивост от вятъра ще има, но и по-малко пространство. Друг вариант на тази версия, е позиционирането на четирите краища на платното на високи колове, средата завързана за клон на дърво, като по този начин, се постига просторно място за повече хора с добра протекция от дъжд и роса.

 

 Импровизацията, също е вариант, при който си осигурявате добра защита от вятъра. Навесът тип „раковина”, се получава, когато трите страни на платното, се фиксират към земята, а четвъртата, се привърже към клон или туристическа щека. Ако едната страна остане по-високо, това ще ви осигури по-лесно влизане и излизане от навеса.
Назад